New website highlights March for Return and Liberation

Share This Post

The Masar Badil (Palestinian Alternative Revolutionary Path Movement) launched a new website today to highlight the March for Return and Liberation taking place in Brussels, Belgium, on 29 October 2022, as well as the Week of Action for Palestinian Liberation leading up to that date.

The site includes details about how to participate in the annual mass march in front of Lannemezan prison in France to demand the liberation of the Lebanese Arab struggler Georges Ibrahim Abdallah on Saturday, 22 October, as well as the program of political, cultural and media seminars from 24 to 29 October in Brussels, culminating in the mass rally and march on 29 October, the March of Return and Liberation: Free Palestine from the River to the Sea. The march will proceed from Lumumba Square at 2 pm to the European Parliament.

Also included are a series of video messages and special invitations from Palestinian public figures, resistance and political spokespeople and Arab and international movements, calling for broad participation on 29 October in order to restore the voice of the Palestinian masses in exile and diaspora, and to work to expand and develop a boycott of the Zionist project in occupied Palestine, confronting normalization projects and the so-called “Palestinian Authority” in the occupied West Bank.

The site also highlights various demands, activities and contingents in the rally, especially the demand to break the siege on Gaza, where CAPJPO-EuroPalestine will organize multiple buses from France to attend the rally, as well as for freedom for all Palestinian prisoners and the liberation of Georges Abdallah. Organizations are invited to join the current endorsers — including Samidoun Palestinian Prisoner Solidarity Network, Collectif Palestine Vaincra, CAPJPO-EuroPalestine, Secours Rouge, Classe Contre Classe, Plate-forme Charleroi-Palestine, Alkarama Palestinian Women’s Mobilization, Al-Yudur Palestinian Youth, Canada Palestine Association and many more. Click here to add your endorsement.

Visit the website:

returnandliberation.org

على أعتاب انطلاقتها ومسيرات العودة والتحرير

حركة المسار الثوري البديل تُطلق موقعاً الكترونياً شاملاً  

غزّة – بروكسل – بيروت

 10 أكتوبر (تشرين الأول)  2022

أطلقت “حركة المسار الفلسطيني الثوري البديل” موقعاً الكترونياً شاملاً تضمن برنامج وفعاليات “أسبوع العودة والتحرير” الذي تُنظّمه الحركة تزامناً مع ذكرى انطلاقتها الأولى في الأسبوع الأخير من شهر أكتوبر تشرين الأول الجاري.

يشمل الموقع معلومات وتفاصيل هامّة حول كيفية المشاركة في المسيرة الجماهيرية السنوية أمام سجن “لانميزان” الفرنسي للمطالبة بتحرير المناضل اللبناني العربي جورج ابراهيم عبد الله يوم السبت  22 أكتوبر، كذلك برنامج الندوات السياسيّة والثقافيّة والاعلاميّة بين 24 وحتى 29 اكتوبر تشرين الأول حيث من المتوقع أن تشهد العاصمة “بروكسل” مسيرة ومظاهرة شعبية حاشدة أمام البرلمان الأوروبي تحمل شعار مسيرة العودة والتحرير: فلسطين من النهر إلى البحر

ويحتوي الموقع على سلسلة الرسائل المصورة والدعوات الخاصّة الصادرة عن شخصيات عامّة وقوى المقاومة الفلسطينيّة وحركات عربيّة وأمميّة دَعت إلى المشاركة الواسعة في إطلاق حراك شعبي فلسطيني وعربي وعالمي من أجل استعادة صوت الجماهير الفلسطينية في المنافي، والعمل على توسيع وتطوير مقاطعة الكيان الصهيوني ومؤسَّساته في فلسطين المحتلة وعزل وفضح داعميه ومواجهة مشاريع التطبيع وسلطة الحكم الذاتي في الضفة المحتلة

ويتضمن الموقع أقساماً خاصّة تتعلق بالفعاليات والحملات الشعبية المتصلة بواقع اللاجئين الفلسطينيين ونضالهم المستمر من أجل العودة والتحرير، كذلك تسليط الضوء على نضال الحركة الوطنيّة الأسيرة في سجون الاحتلال وإطلاق حملة دولية لكسر الحصار المفروض على الشعب الفلسطيني في قطاع غزة، فضلاً عن الجهود التي تبذلها المُنظّمات المشاركة في هذه الحملات، كـ “شبكة صامدون للدفاع عن الأسرى الفلسطينيين” و” رابطة فلسطين ستنتصر” و” منظمة يورو بالستاين” و” حركة نساء فلسطين – الكرامة” وعديد الحركات العربية والأممية وقوى عمالية وشبابية وطلابية

الموقع:

returnandliberation.org

Subscribe To Our Email List

Get updates on the March for return and liberation